Pradžia Archyvas

Prisijungę

Mes turime 14 svečius online
Senelių namuose jau kvepia Kalėdom! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Asta Zarembaitė   
Antradienis, 22 Gruodis 2009 14:14

Tylią naktį,

naktį šventą

baltos snaigės 

tyliai krenta... 

Tyliai krisdamos

į žemę

baltos snaigės,

rodos, šlama. 

Rodos, kužda

mūs širdims:

Dievo kūdikis

užgims. 

Belaukiant kūdikėlio Jėzaus gimimo senelių namuose dvelkia ramybe... Kadangi dėl silpnos sveikatos ne visi seneliai gali apsilankyti bažnyčioje ir atlikti išpažintį, jau tapo tradicija prieš didžiąsias šventes į senelių namus pakviesti kleboną, kad gyventojai galėtų šventes sutikti ramia sąžine. Todėl tęsiant šią tradiciją gruodžio 21 dieną mūsų parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas išklausė visus norinčius atlikti išpažintį. Seneliai, kurie neturėjo sveikatos ateiti pas kleboną, buvo atvežti su vežimėliais, o silpniausius kunigas aplankė jų kambariuose. Visi seneliai labai džiaugėsi, kad galėjo nuraminti savo sielą, susitaikyti su Dievu.  

Gruodžio 22 dieną senelių  namuose buvo aukojamos Šv.Mišios. Jose galėjo dalyvauti ne tik mūsų seneliai, bet kunigo paraginti ir kiti Deltuvos miestelio gyventojai. Visi meldėmės už senus žmones, senelių namuose gyvenančiuosius, senelių namų darbuotojus, ligonius... Norintys seneliai galėjo priimti ir ligonių patepimą.

Kunigas Gintautas Naudžiūnas pamokslo metu visus mokė gyventi draugiškai, džiaugtis tuo ką turime, neapkalbinėti kitų žmonių ir būti linksmiems. Kai veide šypsena – ir gyventi linksmiau, ir ligos traukiasi, ir daugiau energijos atsiranda. Juk šypsena nieko nekainuoja ir suteikia laimės ne tik pačiam žmogui, bet ir aplinkiniams, todėl – ŠYPSOKIMĖS. Visi savo širdyse pajutome gėrį,šilumą, kuri tikrai privertė šypsotis.