Pradžia Archyvas

Prisijungę

Mes turime 10 svečius online
Vasaros linksmybės PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 01 Rugpjūtis 2012 08:02

Kadangi vasarą kapelos nariai, mokiniai ir visi kiti koncertų, spektaklių ir vaidinimų dalyviai atostogauja, senelių namų gyventojai laiką leidžia melsdamiesi, būdami lauke, užsiimdami rankdarbiais. Visą birželio mėnesi kvietėme norinčius nuoširdžiai melstis Jėzaus Širdžiai. Prie paruošto altorėlio su Jėzaus Širdies paveikslu bei lauko gėlėmis močiutės ir seneliai skaitė litaniją, giedojo giesmes, meldėsi.

Senelių namų gyventojai labai mėgsta pasmaguriauti, todėl buvo organizuojamas kulinarinis užsiėmimas – susirinkę valgyklos patalpose jie tepė vaflius su obuoliene. Visi buvo labai patenkinti, kad taip lengvai ir paprastai pasigamino tokį skanumyną. Taip pat vaišinome ir visus gulinčius senelius, kurie negali ateiti ir dalyvauti užsiėmime.

Kitą dieną močiutės dekupažo būdu puošė vazonėlius ir vazas: karpė servetėles, tepė dažus, klijavo. Vėliau labai džiaugėsi savo darbo rezultatu.

Atslūgus karščiams su keliais stipresnės sveikatos seneliais važiavome pasiskinti juodųjų serbentų. Kadangi dauguma senelių yra kilę iš kaimo vietovės, jie pasiilgsta darbų gamtoje, todėl buvo labai laimingi galėdami prisiminti senus laikus. Apolonija, Viktoras ir Elena prisiskynė po kibiriuką juodųjų serbentų ir sau, ir kitiems gyventojams paskanauti. Po darbo buvo suruoštas piknikas gamtoje su sausainiais ir lietuviška gira. Į senelių namus visi grįžo laimingi, su įspūdžiais, kuriuos pasakojo kitiems gyventojams prie vakarienės stalo. Taigi taip mes smagiai leidžiame laisvalaikį, karštas ar lietingas vasaros dienas.