Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 4 svečius online
Naujienos
Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena Ukmergėje PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 05 Gruodis 2018 00:00

Gruodžio 3 diena – Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Šia proga šiandien, gruodžio 5-ą dieną, buvo surengtas koncertas Ukmergės Kultūros centre. Jo metu buvo dalijamos padėkos, tariami sveikinimo žodžiai, palinkėjimai, dainuojamos gražios dainos. Renginį vedė Ukmergės r. neįgaliųjų draugijos pirmininkė Zita Kviklienė. Rajono meras R. Janickas kartu su administracijos direktoriumi S. Jackūnu bei socialinės paramos skyriaus vedėja A. Leonavičiene įteikinėjo padėkas žmonėms už aktyvią visuomeninę veiklą ir bendruomeniškumo puoselėjimą. Buvo pagerbti ir neįgaliųjų žmonių organizacijų rėmėjai, tarp jų ir VšĮ Deltuvos senelių globos namų – Švedijos Habo miesto „Lions“ klubas, kuris ne vienerius metus dosniai remia ir prisideda prie senelių gerovės. Šventę vainikavo nuotaikingas grupės „DAR“ koncertas. Į koncertą vykę senelių namų gyventojai liko labai patenkinti smagiai praleistu laiku.

Skaityti daugiau...
 
Advento vainikai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 03 Gruodis 2018 09:28

Advento vainikas – tai savotiškas kalendorius, ženklinantis artėjančią Kalėdų šviesą, nes su kiekvienu Advento sekmadieniu vainikas vis šviesesnis – iš pradžių dega viena žvakė, paskui dvi, trys ir – keturios. Mūsų močiutės kartu su socialinėmis darbuotojomis susirinko gaminti vainikų. Jie buvo papuošti įvairiais kankorėžiais, obuoliukais ir šakelėmis, kiekvienas vainikas išskirtinis ir labai gražus. Gyventojos taip pat labai patenkintos, kad gali prisidėti prie senelių namų papuošimo.

Skaityti daugiau...
 
Sportas - sveikata! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 27 Lapkritis 2018 11:30

Norėdami aktyvinti senelius ir paskatinti juos daugiau judėti, kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį senelių namuose organizuojama grupinė mankšta. Ergoterapeutė Rasa visiems rodo tam tikrus pratimus, kuriuos kiekvienas kartoja pagal galimybes. Gyventojams ypač patinka žaidimas su kamuoliu, kai jį reikia perduoti kitam, mesti ar net spirti. Po mankštos senjorai išeina su pagerėjusia nuotaika ir sveikata.

Skaityti daugiau...
 
XX-osios "Rudens saulutės" parodos uždarymas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 21 Lapkritis 2018 11:05

Lapkričio 20 dieną vyko 20-osios jubiliejinės parodos „Rudens saulutė“ uždarymas. Šventė vyko Ukmergės kultūros centro salėje, jį vedė Daiva Šermukšnienė su vyru Kazimieru. Renginį pradėjo visų širdis palietęs Kėdainių raj. Paraplegikų Asociacijos narių vaidinimas apie Ramunėlės ir Dobilėlio nemirtingą meilę. Vėliau koncertavo ansamblis „Daina“ (vad. A. Baronienė), Aklųjų sąjungos Molėtų filialo kaimiškos muzikos kapela „Beržynėlis“, pati vedėja D. Šermukšnienė su vyru Kazimieru bei Genadijus ir Denisas. Buvo apdovanoti visi 376 autoriai iš 33 neįgaliųjų asociacijų, neįgaliųjų organizacijų, spec. mokyklos „Rytas“, Ukmergės nestacionarių paslaugų centro bei Jasiuliškių socialinės globos namų. Kadangi mūsų gyventojų darbeliai taip pat ten puikavosi, mes irgi dalyvavome ir buvome apdovanoti. Renginyje buvusios močiutės mėgavosi gražiu koncertu, džiaugėsi dovanomis ir vaišinosi ten išvirta gardžia koše. Gyventojos, kurios dėl silpnos sveikatos negalėjo dalyvauti renginyje, buvo apdovanotos senelių namuose – diplomais ir medaliais.

Skaityti daugiau...
 
Tolerancijos savaitė su gimnazistais PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 13 Lapkritis 2018 11:49

Lapkričio 13 dieną senelių namus aplankė Siesikų gimnazijos mokiniai kartu su auklėtoja Vilma Račkauskiene bei socialine pedagoge Edita Cemnolonskiene. Siesikų gimnazija dalyvauja projekte „Tolerancija yra mano geriausia draugė“, kuris mokina vaikus pakantumo kitų tautų, religijų žmonėms, neįgaliesiems, seneliams. Kadangi ši savaitė yra Tolerancijos savaitė, vaikai gyventojams atvežė įdomų pasirodymą. Gimnazistai skambant gitarai atliko lietuviškas dainas „Rudens naktis sustojo“, „O aš taip myliu“, taip pat rusų kalbos dainas. Vėliau merginos parodė indų tautybės šokius. Gyventojams labai patiko pasirodymas, norėjo, kad mokiniai dar ilgiau pabūtų. Apsikeitę dovanomis, nusifotografavę kartu, atsisveikinome su svečiais iki kito susitikimo.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis11121314151617181920SekantisPabaiga»

Puslapis 17 iš 34