Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 1 svečią online
Naujienos
Spalis - pagyvenusių žmonių mėnuo PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 04 Spalis 2018 00:00

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena, o spalis – pagyvenusių žmonių mėnuo. Šia proga spalio 1-ąją senelius aplankė Deltuvos mokyklos mokiniai su mokytoja Zita Vaitkūniene ir Deltuvos kultūros namų direktore Daiva Stimburiene. Ji tarė sveikinimo žodį, linkėjo sveikatos, stiprybės ir kantrybės. Pradinių klasių vaikai padeklamavo eilėraščius, šoko įvairius šokius, vėliau įteikė piešinėlius dovanų. Gyventojams labai patiko vaikučių pasirodymas, džiaugėsi gavę tiek dėmesio. Spalio 4-ą dieną Deltuvos kultūros namuose buvo organizuojamas koncertas ta pačia proga – „Metai bėga, mintys lekia praeitin“. Mes taip pat buvo pakviesti į šią šventę. Renginį vedė Deltuvos kultūros namų direktorė Daiva Stimburienė, sveikinimo žodį tarė Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius, socialinė darbuotoja Janina Leitienė. Koncerte dalyvavo ir gerą nuotaiką palaikė Ukmergės rajono bendrijos retro šokių kolektyvas „Agatas“ (vad. A. Satkūnaitė), liaudiškų šokių kolektyvas „Raskila“ (vad. L. Staškūnienė). Taip pat dainas atliko Deltuvos moterų ansamblis ir romansinio dainavimo grupė „Svajos“, vadovaujamos Kazimiero Piestinio. Visi klausėsi gražios muzikos, vaišinosi rudeninėmis vaišėmis, gėrėjosi šokiais, vėliau ir patys prisijungė ant parketo.

Skaityti daugiau...
 
Renius lanko artimuosius Kuršėnuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 21 Rugsėjis 2018 00:00

Mūsų gyventojas Renius jau kurį laiką prašo nuvežti jį į gimtąjį miestą – Kuršėnus. Po ilgo nesimatymo prieš metus vėl susitikęs su savo pussesere Gražina ir jos vyru, Renius nori vėl juos pamatyti. Gyventojas ir pats datą išsirinko – prieš pat savo gimtadienį. Jo teigimu ši kelionė bus geriausia jo gimtadienio dovana. Kadangi kelias yra tolimas, nusprendėme aplankyti ne tik Reniaus artimuosius, bet ir kitas žinomas vietas. Taigi ankstyvą penktadienio rytą susėdome į autobusiuką ir išvykome. Nuvažiavus į Kuršėnus mus pasitiko ir maloniai priėmė pusseserė Gražina. Renius pasiliko ilgiau pabendrauti, vėliau pasakojo, kad buvo pasivaikščioti po miestą, aplankė seniai matytas, pažįstamas vietas. Gaila, bet su broliu negalėjo susitikti, jis dabar gyvena kitur. Taip pat mes aplankėme Katalikų Bažnyčios tikinčiųjų laikomą tikėjimo paminklą – Kryžiaus kalną. Nuvažiavome ir į netoliese esantį Naisių miestelį, pasigrožėjome gamta. Namo važiavome su pakilia nuotaika, Renius ir lauktuvių parsivežė, labai džiaugėsi pavykusia kelione.

Skaityti daugiau...
 
Gaminamos vazos PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 20 Rugsėjis 2018 08:27

Atėjus rudeniui močiutės vėl buvo kviečiamos į užimtumo kambarėlį. Šį kartą jos bandė prisiminti dekupažo darbelius. Susirinkusios gyventojos vieną dieną dažė vazas, išbandė sendinimo efektą suteikiantį laką. Kitą dieną rinkomės karpyti servetėles, jas įvairiomis kompozicijomis klijavome ant vazų. Galiausiai užtepėme laką ir palikome išdžiūti. Ir štai mūsų rankų darbo vazos!

Skaityti daugiau...
 
Šv. Ona PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 26 Liepa 2018 11:07

Onos vardas – pats populiariausias iš moteriškųjų vardų Lietuvoje. Šventoji Ona liaudiškoje ikonografijoje vaizduojama dažniausiai su knyga, priglobusi dukrą mergelę Mariją. Tai motinos – mokytojos ir auklėtojos įvaizdis. Senelių namuose gyvena net keturios Onutės – dvi Onos, viena Birutė-Ona, ir dar viena Ona–Danutė. Visas jas pasveikinome gražaus vardadienio proga, įteikėme gėlių ir šokolado. Močiutės labai apsidžiaugė ir padėkojo už sveikinimus.

Skaityti daugiau...
 
Raudonos nosys - gydytojai klounai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 23 Liepa 2018 00:00

Raudonos nosys – ne pelno siekianti organizacija, vienijanti profesionalius aktorius – klounus. Jie humoro pagalba teikia emocinę pagalbą labiausiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms. Šie klounai pirmadienio rytą apsilankė ir pas mūsų senelius. Klounai, vardais Matilda ir Kazimieras, lankėsi pas visus kambariuose, dainavo dainas, deklamavo eilėraščius, grojo, šoko ir visaip kitaip linksmino senelius. Močiutėms ypač patiko Kazimieras, kuris ekspromtu kūrė poemas, dainas, kvietė Aldoną būti jo žmona, kitoms siuntė oro bučinukus. O seneliai gėrėjosi Matildos gebėjimu šokti, jos linksmumu ir trykštančiu optimizmu. Taip sutapo, kad šią dieną šventėme gyventojos Irenos 92-ąjį gimtadienį. Darbuotojai kartu su klounų pagalba pasveikino močiutę, įteikė gėlę, sudainavo dainą „Su gimimo diena“. Gyventojai labai džiaugėsi sulaukę tokių neįprastų svečių, kurie paįvairino jų kasdienybę, padėjo atsipalaiduoti ir gerai praleisti laiką.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis11121314151617181920SekantisPabaiga»

Puslapis 18 iš 34