Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 70 svečius online
Naujienos
Gegužinės pamaldos PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 11 Gegužė 2018 13:07

Marijos garbei amžių bėgyje buvo paskirta ne vien atskiros dienos-šventės, ne vien tik savaitės diena — šeštadienis, bet ir visas ištisas gegužės mėnuo. Bažnyčia šį gražiausią pavasario mėnesį parinko ypatingam Marijos garbinimui ne atsitiktinai. Tas metų laikas, kai gamta atbunda ir pasipuošia gražiausiais žiedais, negalėjo likti nepašvęstas tai, kurią Bažnyčios liturgija vadina Jericho rože, Libano kedru, kvapiu cinamono ir balzamo medeliu. Kasdieninės šio mėnesio pamaldos Marijos garbei yra vadinamos gegužinėmis pamaldomis. Kiekvieną gegužės mėnesio dieną senelių namų gyventojai, kaip ir visi tikintieji, renkasi valgykloje ir kartu su socialinėmis darbuotojomis meldžiasi prie Švenčiausios Mergelės Marijos paveikslo.

Skaityti daugiau...
 
Atvelykio koncertas senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 06 Balandis 2018 00:00

Balandžio 6 dieną, penktadienį, senelių namuose buvo surengtas Deltuvos moterų ansamblio „Svajos“ koncertas. Jau ne kartą pas senelius svečiuose buvusios „Svajos“, vadovaujamos K. Piestinio, atliko tiek naujas dainas („Armonikos tonai“, „Aš be tavęs“, „Kaimo vakarai“), tiek jau girdėtas, senelių pamėgtas („Praeities nebėra“, „Ir buvo žodžiai tie“, „Paskutinė gėlė“). Vieni gyventojai lingavo, kiti plojo, dainavo, bet koncertas visiems labai patiko!

Skaityti daugiau...
 
Šv. Velykos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 03 Balandis 2018 07:13

Šv. Velykos – tai svarbiausioji krikščioniškojo pasaulio šventė, Jėzaus Kristaus prisikėlimo iš mirties minėjimas. Senelių namų gyventojai ir darbuotojai visada labai kruopščiai ruošiasi šioms šventėms. Stipresnės sveikatos močiutės eina į bažnyčią per visą „Velykų tridienį“. Kitos močiutės puošia senelių namus – šiais metais valgyklos stalai buvo papuošti alyvų puokštelėmis, ant jų užkabinti išpūsti, dekupažuoti kiaušiniai, iš siūlų padaryti viščiukai. Didįjį Penktadienį kartu su gyventojomis dažėme kiaušinius naudodamos dekupažinius dažus, vėliau jos išbandė ir naują dažymo būdą su laku. Šią dieną sulaukėme ir svečių – vaikų iš Dainavos dienos centro. Kartu su mokytojomis – V. Mačiuliene ir I. Šuminskiene vaikai senelius pasveikino su artėjančiomis šventėmis ir įteikė rankų darbo atvirukus ir saldainių. Močiutės taip pat neliko skolingos – Birutė padeklamavo eilėraštį, o Monika padovanojo savo rankų darbo žvaigždę ir sodą. Išaušus Šv. Velykų rytui kelios gyventojos ėjo į Šv. Mišias. Grįžusios pašventino stalą, visi sukalbėjo maldą ir valgė margučius, kitas vaišes. Buvo giedamos giesmės, deklamuojami eilėraščiai, visi linksminosi sulaukę Šv. Velykų. Daugelį nudžiugino ir apsilankę artimieji. Sveikiname visus su atgimimu ir atsinaujinimu!

Skaityti daugiau...
 
Šv. Mišios prieš Šv. Velykas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 27 Kovas 2018 10:28

Šv. Velykos – krikščionių šventė, simbolizuojanti Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų po nukryžiavimo. Prieš šią šventę parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas ateina į senelių namus ir aukoja Šv. Mišias. Visi norintys gyventojai yra palydimi ar atvežami su neįgaliojo vežimėliu, gali atlikti išpažintį. Per pamokslą klebonas klausė visų, ar kuris labiau kenčia, nei Jėzus kentėjo. Gyventojai pripažino, kad kartais be reikalo supyksta ar skundžiasi. Priėmę Švč. Sakramentą, visi susitaikė su Dievu ir dabar ramia širdimi lauks Šv. Velykų.

Skaityti daugiau...
 
Deltuvos pagrindinės mokyklos mokiniai aplankė senelius PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 23 Kovas 2018 00:00

Kovo 23 dieną seneliai sulaukė mokinių iš Deltuvos pagrindinės mokyklos. Mokyklos pavaduotoja Almutė Meilūnienė tarė visiems sveikinimo žodį ir pristatė dalyvius. Pats pirmas eilėraštį apie Lietuvą padeklamavo drąsuolis Titas. Gražaus balso savininkė Elinga sudainavo dvi daineles – „Viešpaties lelija“ ir „Visiems mažiems ir dideliems“. Vaikai, vadovaujami mokytojos Dalės Gvozdienės, apsirengę tautiniais drabužiais, sušoko net tris šokius, kurie vadinasi „Pliauškutis“, „Dirižablis“ ir „Žemaitukas“. Seneliams labai patiko gražus koncertas, visi smagiai plojo, o koncerto pabaigoje gyventoja Birutė vaikams padeklamavo eilėraštį apie velykinius margučius. Apsikeitę simboliškomis dovanomis, išlydėjome svečius namo.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis11121314151617181920SekantisPabaiga»

Puslapis 19 iš 34