Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 15 svečius online
Naujienos
Pirmosios pagalbos mokymai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 15 Gegužė 2023 09:55

Gegužės 15 dieną senelių namuose lankėsi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Ukmergės skyriaus vadovė Inga Kerbelytė-Orvydienė. Ji gyventojams bei darbuotojams pravedė mokymus, kurių tikslas yra kuo daugiau žmonių išmokyti suteikti pirmąją pagalbą ir išugdyti pasitikėjimą savo jėgomis ją teikiant. Su darbuotojų ir gyventojų pagalba buvo rodoma, kaip sutvarstyti žaizdą, ką daryti užspringus, nualpus, nusideginus, kaip atpažinti insulto požymius, kaip gaivinti žmogų ir daug kitų naudingų dalykų ištikus nelaimei. Nors dauguma gyventojų yra silpnos sveikatos, bet įdėmiai klausėsi, ir domėjosi suteikiamos pagalbos būdais.

Skaityti daugiau...
 
Gegužinių pamaldos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 01 Gegužė 2023 00:00

Gegužės mėnuo yra skirtas mūsų dangiškajai motinai – Švč. Mergelei Marijai. Šį mėnesį Bažnyčia kviečia savo vaikus rinktis į Marijos šventoves, prie jos paveikslų ir nešti dvasines maldų puokštes, prigimties ir malonės žiedus. Kiekvieną dieną po pietų senelių namų gyventojai kartu su socialinėmis darbuotojomis renkasi į valgyklos patalpas, gieda Švč. M. Marijos litaniją, giesmes ir meldžiasi.

Skaityti daugiau...
 
Akordeono melodija PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 20 Balandis 2023 09:14

Senelių namuose lankėsi meno vadovė Tatjana Maciulevič. Ji senelių namų gyventojus su akordeono garsais nukėlė į skirtingas pasaulio vietas – Prancūziją, Italiją, Lenkiją, Vokietiją. Žinoma, skambėjo ir lietuviškos melodijos – polka, valsas, fokstrotas pavadinimu „Cepelinas“. Gyventojas Jonas prisiminė savo jaunystę ir kartu užtraukė gražią dainą „Ūžia vėjas tarp klevo šakų“. Buvo ir šokių - visiems labai patiko koncertas ir akordeono skleidžiama melodija, ačiū!

Skaityti daugiau...
 
Šv. Velykos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 13 Balandis 2023 06:59

Šv. Velykos, Kristaus prisikėlimas – seniausia ir svarbiausia krikščionių šventė. Senelių namų gyventojai prieš pat Šv. Velykas rinkosi dažyti margučių įvairiais būdais – ir su dažais, ir su svogūnų lukštais, kaip kas norėjo. Taip pat buvo aukojamos Šv. Mišios – gyventojai priėjo išpažinties, priėmė Švč. Sakramentą. Per Šv. Velykas visi rinkosi į salę prie šventinio stalo, rideno, daužė ir valgė kiaušinius, vaišinosi kitomis vaišėmis. Su Šv. Velykom sveikinam visus!

Skaityti daugiau...
 
Pasiruošimas didžiausiai pavasario šventei PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 03 Balandis 2023 08:36

Artėjant Šv. Velykoms senelių namų gyventojai vis renkasi į valgyklos patalpas ruoštis didžiausiai pavasario šventei, gražina mūsų senelių namus. Vieną dieną gyventojos karpė įvairiaspalves gėles, kuriomis buvo papuoštos valgyklos patalpos. Kitą dieną susirinkusios gamino puokštes. Buvo atnešti kačiukai ant kurių močiutės kabino išpūstus kiaušinus, pagamintus zuikučius ir viščiukus. Visos buvo labai susikaupusios, džiaugėsi, kad gali prisidėti prie senelių namų puošimo.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 5 iš 33