Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 17 svečius online
Naujienos
Kandidato į merus apsilankymas senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Živilė Burneikienė   
Penktadienis, 24 Vasaris 2023 00:00

Likus savaitei iki mero ir savivaldybės tarybų rinkimų, senelių namus aplankė kandidatas į Ukmergės rajono merus Darius Varnas. Kandidatas domėjosi, kaip seneliai gyvena, pasakojo apie jo ir komandos nuveiktus darbus, bei ateities planus. Gyventojams buvo padalinti lankstinukai, laikraštukai, kuriuose nurodyti kandidato į merus ir Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos” sąrašo planuojami darbai.

Skaityti daugiau...
 
Pelenų diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 22 Vasaris 2023 10:30

Pelenų diena (dar Peleninė, Pelenija, Pelenė, Papelčius) – pirmoji diena po Užgavėnių, pirmoji Gavėnios diena, kurios metu laikomasi griežto pasninko. Šią dieną prasidėdavo viešosios atgailos laikotarpis. Pelenų dieną bažnyčioje šventinami pelenai, atliekama simbolinė jų barstymo arba patepimo jais apeiga. Žmonėms ant galvų barstomi pelenai, primenant, kad žmogus iš dulkių gimęs, dulkėmis ir pavirsiąs. Senelių namuose apsilankė Deltuvos parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas,  gyventojai buvo apibarstyti pelenais.

Skaityti daugiau...
 
Užgavėnių šventė senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 21 Vasaris 2023 13:19

Užgavėnės – archaiška žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį bei žyminti paskutinę žiemos mėsiedo dieną. Šventė žavi liaudiško humoro grožiu ir kūrybingumu. Pagrindiniai šventės simboliai – persirengėliai, kaukės, blynai, Lašininio ir Kanapinio kova, Morės deginimas. Senelių namų gyventojai nuo ryto maišė tešlą, kepė blynus tiek mielinius, tiek blynus-vaflius. Beskanaujant į svečius užsuko persirengėliai – su muzika, šokiais ir dainomis, smagiai varėme žiemą iš kiemo, kad ji daugiau nebesugrįžtų!

Skaityti daugiau...
 
Meilė artimui ir Lietuvai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 14 Vasaris 2023 14:05

Vasario 14-oji – Šv. Valentino diena – įsimylėjėlių diena. Senelių namų gyventojai kiekvienais metais mini šią gražią, kupiną šilumos ir draugiškumo dieną. Socialinės darbuotojos ta proga vaišino visus saldainiais ir klijavo ant megztukų širdutes – lipdukus.
Vėliau senelių namuose vyko koncertas, dalyvavo folklorinis ansamblis „Kalnaberžė“ iš Kėdainių rajono. Daiva Danauskienė pristatė susirinkusiems gyventojams programą – „Kožnadien matau tą kaimą“. Seneliai išgirdo daug gražių dainų Vasario 16-osios proga, apie praeitį, savanorius, karą, taip pat buvo dainų ir linksmesne tema – gegužines, kaip anksčiau visi kaimynai sueidavo draugėn, dainuodavo, šokdavo, pirmą meilę sutikdavo... Gyventojai liko labai patenkinti gražiu koncertu, ne vienas ir ašarą nubraukė, prisiminė savo jaunas dienas.

Skaityti daugiau...
 
Senelių namuose lankėsi bendruomenės pareigūnai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 19 Sausis 2023 10:29

Šiandien senelių namuose lankėsi Ukmergės rajono komisariato bendruomenės pareigūnai Marius Milius ir Daiva Novikienė. Prevencinio susitikimo metu pareigūnai su gyventojais dalijosi informacija, kaip nepakliūti į sukčių pinkles bei saugoti savo turtą. Buvo paleisti realūs garso įrašai, kaip sukčiai bando išvilioti pinigus iš senyvo amžiaus žmonių. O paskutinis įrašas gyventojams sukėlė juoką, kai garbaus amžiaus močiutė niekaip nepasidavė sukčių apgaulei, nes pati nesuprato, kokių skaičių jie prašo. Vėliau vyko diskusijos, gyventojai pasakojo savo patyrimus, dalijosi įspūdžiais, gavo dovanų atšvaitus ir liemenes. Ačiū už naudingą apsilankymą.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 6 iš 33