Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 15 svečius online
Naujienos
Tolerancijos diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 17 Lapkritis 2022 10:29

Lapkričio 16 d yra Tarptautinė Tolerancijos diena. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti toleranciją, pakantumą, gebėjimą suprasti kitus, kantrybę. Šia proga senelių namus aplankė Ukmergės “Ryto” specialiosios mokyklos mokiniai kartu su  mokytojomis Regina Krištaponiene, Oksana Kamarauskiene ir mokytojos padėjėja Lina Ordavičiene. Šio gražaus apsilankymo metu mokiniai nuvežė dovanų, pačių rankomis pagamintų darbelių- žibintų, spalvotų paukščiukų, gėlyčių ir socialinių įgūdžių grupės mokinių iškeptą pyragą. Mokiniai dainavo, šoko, gyventojams ypač patiko “Džentelmenų” paruoštas šokis. Seneliai buvo sujaudinti ugdytinių dėmesiu jiems, graudinosi klausydami jiems skirtų dainų, džiaugėsi vaikišku apkabinimu. Po pasirodymo visi vaišinomės pyragu ir dalijomės šiltu įspūdžiu po apsilankiusių svečių. Esame labai dėkingi ir lauksime kitų kartų!

 

Skaityti daugiau...
 
Pyragų diena senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 04 Lapkritis 2022 11:44

TV3 iniciatyva lapkričio 4-6-ąją Lietuvoje švenčiama Pyragų diena. Per šias dieną visi kviečiami kepti pyragus ir už sutartą kainą pardavinėti kolegoms, bičiuliams ar mokslo draugams, o surinktas lėšas paaukoti „Išsipildymo akcijai“. Senelių namų gyventojos - Bronė, Genutė ir Anelė, ta proga taip pat susirinko - lupo, pjaustė obuolius, maišė tešlą, dalijosi prisiminimais, kaip anksčiau namie kepdavo pyragus ir su visa šeima skanaudavo. Po pietų visi senelių namų gyventojai turėjo progą paragauti po gabalėlį skanumyno.

Skaityti daugiau...
 
Šv. Mišios senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 28 Spalis 2022 10:19

Simonas ir Judas Tadas buvo Jėzaus apaštalai. Judas Tadas yra dangiškasis užtarėjas vadinamaisiais beviltiškais atvejais. Simonas, vadinamas uoliuoju, dėl to, kad norėjo išvyti iš Izraelio svetimšalius romiečius. Spalio 28 d. liaudyje vadinta tiesiog Simajudu, sujungus abiejų apaštalų vardus. Šią dieną senelių namuose buvo aukojamos Šv. Mišios, pirmiausiai už neseniai anapilin iškeliavusį gyventoją Vladą Pusvaškį, už Margaritos artimuosius, o taip pat už visus senelių namų gyvuosius ir mirusiuosius. Visi, kas norėjo, galėjo prieiti prie išpažinties, priimti Švč. Sakramentą, pasimelsti. Gyventojai džiaugiasi turėdami tokią galimybę.

Skaityti daugiau...
 
Spalvotas rudenėlis PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 12 Spalis 2022 06:46

Atėjus rudenėliui, visokiom spalvom pasipuošė medžiai, jų gėrybėmis ir mes nusprendėme pasinaudoti. Globos gyventojai buvo sukviesti į meno terapiją. Kiekvienas savaip įsivaizduoja rudenėlį ir meną, todėl iš spalvotų lapų ir flomasterių gavosi nuostabūs piešiniai. Gyventojos, iš pradžių teigusios, kad nenori, nemoka, pasiryžo ir pagamino gražių darbelių, kuriais galime pasidžiaugti visi.

Skaityti daugiau...
 
Deltuvos pagrindinės mokyklos vaikai senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 30 Rugsėjis 2022 07:19

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos išvakarėse Deltuvos pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su socialine darbuotoja Neringa Šeibokiene apsilankė senelių namuose. Vaikai buvo pagaminę gražią rudenišką kompoziciją iš gėlių ir vaisių, atsinešė rankų darbo atvirutę. Visi linkėjo jėgų, sveikatos, šviesios kasdienybės, džiaugsmo ir naujų atradimų, kad visus lydėtų vidinė stiprybė, artimųjų pagarba ir meilė. Senelių namų gyventojai taip pat turėjo saldžių vaišių, Genovaitė jas įteikė vaikams, ir palinkėjo taip pat būti sveikiems, gerai mokytis ir klausyti tėvelių. Vėliau visi kartu sudainavo dainą „Du gaideliai“. Vaikučius išlydėjom su pažadu sugrįžti kitą kartą su koncertine programa.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 8 iš 33