Pradžia Naujienos Naujienos Seneliai džiaugiasi ir dėkoja visiems už sveikinimus!

Prisijungę

Mes turime 34 svečius online
Seneliai džiaugiasi ir dėkoja visiems už sveikinimus! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 23 Gruodis 2022 10:23

Toliau vaišės ir svečiai džiugina senelių namų gyventojus: gruodžio 21 dieną apsilankė ir skanų pyragą atvežė Lina Gavėnaitė iš „Linutės gardumynų“. Seneliai smaguriavo ir gyrė naminį morkų pyragą papuoštą apelsinais. Po pietų apsilankė LMS Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro savanoriai. Mokiniai buvo paruošę klausimų susijusių su Šv. Kalėdomis, gyventojus suskirstė į tris komandas, ir su kiekvieno pagalba smagiai atsakinėjo į klausimus. Vėliau visi buvo vaišinami sausainiais, kol savanorė Aurika dainavo savo kūrybos dainas. Mokiniams buvo įdomu sužinoti, kaip anksčiau buvo švenčiamos Šv. Kūčios ir Šv. Kalėdos, seneliai papasakojo įvairių papročių, žaidimų, prisiminė savo vaikystę, jaunystės dienas. Tiek vieniems, tiek kitiems buvo labai įdomu pabendrauti, pasidalinti savo patirtimi, juk šias dvi kartas skiria nemažas laiko tarpas.

Gruodžio 22 dieną į senelių namus sugužėjo mokiniai iš „Šilo“ progimnazijos kartu su mokytojomis Justina Kuodiene ir Loreta Talutiene. Vaikai buvo parengę nuostabų pasirodymą su kalėdinėm dainom ir eilėraščiais. Ukmergės „Šilo“ mokyklos progimnazijos mokiniai prieš šventes surengė akciją – kepė ir pardavinėjo mokykloje keksiukus, o surinktus pinigus skyrė Ukmergės rajono senelių namams. Jie gyventojams atvežė daug vaišių: kojinių, medaus, mandarinų, saldainių ir visų metų trijų laikraščių prenumeratą.
Gruodžio 23 dieną senelių namus aplankė Ukmergės Senamiesčio progimnazijos mokiniai kartu su mokytoja Liudmila Leščiuviene ir Ukmergės regioninio karjeros centro darbuotoja Živile Baušiene. Svečių buvo kaip niekad daug – vaikai dainavo dainas, deklamavo eilėraščius, linkėjo seneliams sveikatos, ramių švenčių ir artimųjų šilumos. Po pasirodymo buvo išdalintos vaikų rankų darbo atvirutės ir vaišės – mandarinai, obuoliai, saldainiai, pyragai.
Šiais metais Kalėdų senis yra labai dosnus. Ačiū labai už gausias dovanas, seneliai labai laimingi tiek dovanomis, tiek gražiais pasirodymais.