Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 10 svečius online
Naujienos
Pyragų diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 06 Lapkritis 2023 13:38

Lapkričio 6 dieną Lietuvoje švenčiama Pyragų diena. Senelių namų gyventojai ta proga kartu su socialinėmis darbuotojomis susirinko į valgyklos patalpas kepti karališko obuolių pyrago. Gyventojos lupo, pjaustė obuolius, o socialinės darbuotojos paruošė tešlą. Po pietų, pyragui iškepus, jis buvo padalintas visiems po kambarius. Seneliai ragavo ir gyrė, kad labai skanus išėjo.

Skaityti daugiau...
 
Šeimyninis duetas - Daiva ir Vytas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 10 Spalis 2023 00:00

Tradiciškai spalis – senjorų mėnuo, ta proga gyventojus dažniau aplanko įvairūs kolektyvai, svečiai. Spalio 10 dieną į senelių namus atvažiavo ir gražų koncertą surengė šeimyninis duetas iš Kėdainių kultūros centro Kalnaberžės skyriaus Daiva ir Vytautas Danauskai. Koncertas prasidėjo nuo sveikinimo žodžio ir romantiškos dainos „Seno parko alėjoj“. Kai kas dainavo, ne vienas ir ašarą nubraukė, bet užgrojus linksmoms dainoms visi pradėjo drąsiau linguoti ir ploti. Skambėjo žinomos dainos, tokios kaip „Alyvos žydės“, „Švelnus pūkeli“, „Mėlynos akys“. Valandėlė prabėgo labai greitai, gyventojai mintimis nusikėlė į jaunystės laikus, dėkojo muzikantams ir prašė dar ne kartą sugrįžti.

Skaityti daugiau...
 
Antano kelionė namo PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 03 Spalis 2023 13:00

Senelių namų gyventojas Antanas pareiškė norą aplankyti savo buvusius namus. Nors gyventojas nemato, tačiau trokšta nuvažiuoti ten, kur gyveno anksčiau ir pasiimti dar paliktus namo dokumentus. Antanas buvo nuvežtas į Veprių miestelį, važiuodamas pats vardino, ką turėtume matyti, kokį tiltelį pravažiuoti, į kokią pusę pasukti. Atvykus laukė ne toks linksmas vaizdas, nes namais niekas negalėjo pasirūpinti, todėl viskas apleista, neprižiūrėta. Gera žinia tai, kad Antanas rado dokumentus, kurie gulėjo tiksliai toje vietoje, kurioje ir nurodė. Gyventojo noras buvo išpildytas ir Antanas parvežtas atgal į dabar jau tapusius jo namus – senelių globos namus.

Skaityti daugiau...
 
Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Pirmadienis, 02 Spalis 2023 09:08

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms. Socialinė darbuotoja šią dieną pasveikino visus globos namų gyventojus, palinkėjo jiems sveikatos, kantrybės ir tarpusavio supratimo, taip pat perdavė dovanų  nuo Raudonojo Kryžiaus Ukmergės skyriaus draugijos vitaminų ir nuo globos namų administracijos – pyragą.
Spalio 2-ąją globos namus aplankė ir savo sveikinimo žodį tarė Deltuvos pagrindinės mokyklos direktorė Janina Jastčembskienė ir socialinė darbuotoja Neringa Šeibokienė. Deltuvos pagrindinės mokyklos mokinės atnešė rankų darbo sveikinimo atviručių ir ką tik iškepto, šilto obuolių pyrago. Gyventojai labai džiaugėsi parodytu dėmesiu ir dovanomis.

Skaityti daugiau...
 
Raudonojo Kryžiaus savanorės PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 26 Rugsėjis 2023 10:17

Rugpjūčio 26 dieną senelių namus aplankė savanorės iš Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Ukmergės skyriaus kartu su vadove Inga Kerbelyje-Orvydiene. Jos seneliams atvežė daug įdomių užsiėmimų, kurie lavina smulkiąją motoriką. Gyventojai mėtė į taikinį kamuoliukus, bandė iš smulkių detalių sudėti paveikslus, pynė ilgas grandines – visi užsiėmimai labai įdomūs ir įtraukiantys. Gyventojai džiaugėsi puikiai praleistu laiku, o dar ir gavo dovanų. Ačiū savanorėms!

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 3 iš 33