Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 91 svečius online
Naujienos
"Ryto" specialiosios m-klos socialinis projektas "Būkime kartu" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 19 Sausis 2017 00:00

Sausio 19 dieną senelius aplankė „Ryto“ specialiosios mokyklos auklėtiniai kartu su direktore Elena Šemetiene. Mokytojos kartu su vaikais parengė labai gražų muzikinį spektaklį „Po angelo sparnu“. Visi apsirengę įvairiaspalviais drabužiais vaidino, šoko, dainavo, o svarbiausias buvo uždavinys – surasti Meilę. Daili Šviesa kartu su Elfu ieškodami Meilės pakeliui sutiko Laimę, Viltį, Svajonę ir Atjautą. Ir tik sutikusios Meilę suprato, kad Laimė, Viltis, Svajonė ir Atjauta gali būti tik kartu, jos viena kitą papildo ir sukuria tikrą Meilę. Toks jautrus vaidinimas visiems suvirpino širdis - tiek gyventojai, tiek darbuotojai braukė ašaras. Vėliau apsikeitę saldžiomis dovanėlėmis išleidome svečius namo ir atsisveikinome iki kito karto. Ačiū!

Skaityti daugiau...
 
Pasakų personažai apsilankė senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 28 Gruodis 2016 00:00

Gruodžio 28 dieną senelių namuose buvo švenčiamas Naujametinis karnavalas. Jo vedėjos – ragana ir jos katinas Kniauklys papasakojo „Senelės pasaką“, tada pakvietė visus pasinerti į pasakų pasaulį ir susipažinti su jų herojais. Prieš vaidinimą „Dvi raudonos kepuraitės“ buvo pristatyti visi personažai – tai dvi mergaitės su raudonomis kepuraitėmis, jų rūpestingoji mama, močiutė, vilkas, norėjęs tapti šuniuku Reksu, medžiotojas, kuris nešaudydavo žvėrelių, o juos fotografuodavo, gudrioji laputė, du kiškučiai, dvi miške augančios eglutės ir netikėtas svečias – Pepė Ilgakojinė. Visi darbuotojai buvo taip išradingai persirengę, kad gyventojai kai kurių net neatpažino. Po vaidinimo buvo šokamas linksmasis tvistas, žaidžiami įvairūs žaidimai, į kuriuos buvo įtraukti ir gyventojai, ir darbuotojai. O kaip gi šventė be Kalėdų senelio – atvykęs jis visus gyventojus kalbino, klausėsi eilėraščių ir dovanojo dovanas. Vėliau visi kartu sudainavome dainą „Tu palinkėk“ ir šokome grojant kalėdinėms dainoms. Atsisveikinę su Kalėdų seneliu, gyventojai dar ilgai aptarinėjo darbuotojų pasirodymą ir jų išradingumą. Su artėjančiais Naujaisiais Metais mes sveikinam visus!

Skaityti daugiau...
 
Dovanos seneliams PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 23 Gruodis 2016 00:00

Senelių namuose dovanos prasidėjo dar nesulaukus Šv. Kalėdų. Vakar su jomis senelius aplankė Ukmergės „Šilo“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Gelūnienė. Ji visus pasveikino su artėjančiomis šventėmis, linkėjo geros sveikatos, daug šypsenų veide ir padovanojo seneliams naujos patalynės komplektų. Gyventojų Tarybos pirmininkė Irena Kukarskienė padėkojo nuo visų senelių ir atsidėkodama padovanojo saldainių ir savo rankų darbo eglutę. Šiandien senelių namus aplankė ūkininkė Genutė Sakalauskienė, ji seneliams atvežė uogienių ir sirupų. Taip pat mūsų neužmiršo ir seimo narys - Juozas Varžgalys. Pasakęs seikinimo kalbą, jis seneliams įteikė saldainių. Gyventojai džiaugiasi gavę tokių skanumynų. Esame labai dėkingi už dovanas!

Skaityti daugiau...
 
Senelių namuose buvo aukojamos Šv. Mišios PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 21 Gruodis 2016 13:41

Artėjant Šv. Kūčioms ir Šv. Kalėdoms senelių namuose buvo aukojamos Šv. Mišios. Prieš jas parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas klausėsi gyventojų išpažinčių. Pamokslo metu kunigas skatino visus atjaunėti ir būti gražiems vidumi, nes nuodėmė visada sendina. Seneliai meldėsi, priėmė Švč. Sakramentą ir susitaikė su Dievu prieš šias gražias šventes. Silpnos sveikatos seneliai buvo aplankyti kambaryje ir ten galėjo priimti Švč. Sakramentą.

 

Skaityti daugiau...
 
Filmo "Vėjų žemė" premjera senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 20 Gruodis 2016 00:00

Gruodžio 20 dieną senelių namuose apsilankė jaunas režisierius, scenarijaus autorius Ernestas Samsonas. Jis pristatė savo naujausią 2015 m. gegužės mėnesį pradėtą kurti meninės dokumentikos filmą apie Šventosios kuršių bendruomenę, pavadinimu „Vėjų žemė“. Tai intriguojantis, jausmingas pasakojimas apie pajūrio miestelį Šventąją ir joje įsikūrusią nykstančią Kuršių – Lietuvos Latvių bendruomenę. Tai primiršta ir mažai kam bežinoma šios buvusios žvejų gyvenvietės istorijos dalis, liudijima paskutiniųjų senosios kartos kuršių palikuonių lūpomis. Seneliai pasijuto kaip tikrame kino teatre, filmas buvo žiūrimas per projektorių, buvo užgesintos šviesos. Visi susikaupę žiūrėjo, o po filmo kartu aptarė iškilusius klausimus. Ačiū režisieriui Ernestui Samsonui už apsilankymą ir suteiktą malonią popietę mūsų gyventojams.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 24 iš 33