Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 15 svečius online
Naujienos
Socialinių darbuotojų koncertas seneliams PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 01 Spalis 2015 00:00

Mieli seneliai, Jūsų gyvenimo išmintis, patirtis, gerumas ir kantrybė tai neišsenkantis vertybių šaltinis, iš kurio mes semiamės stiprybės dirbdami kasdieninius darbus.

Spalio 1-oji mūsų namuose yra ypatinga diena – tai senelių šventė – Pagyvenusių žmonių diena. Ta proga socialinės darbuotojos Irma ir Asta, vadovaujamos Deltuvos kultūros namų meno vadovo Kazimiero Piestinio, surengė seneliams koncertą. Kultūros namų direktorė Daiva Stimburienė tarė sveikinimo žodį, linkėjo visiems stiprios sveikatos, optimizmo ir įteikė seneliams molinę medaus statinaitę. Vėliau skambėjo dainos, o tarp dainų Dalė Gvozdienė skaitė gražias eiles. Dainų buvo įvairių – ir lyrinių, tokių kaip „Mano kelias“, „Širdies tyla“, „Pasiilgau žodžio“, ir linksmų, tokių kaip „Melodija tau“, „Ežerėliai“, „Abejonė“. Seneliai džiaugėsi, plojo ir palaikė koncertuojančias darbuotojas, o ne vienas ir ašarą nubraukė. Vėliau visi vaišinomės gardžiu virėjos iškeptu obuolių pyragu.

Skaityti daugiau...
 
Prie ežerėlio PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Asta Buzienė   
Antradienis, 11 Rugpjūtis 2015 10:19

Rugpjūčio pradžioje sugrįžusi vasara ir visu pajėgumu deginanti saulutė ir senelius vilioja prie vandens telkinio. Tad rugpjūčio 6 ir 7 dienomis to pageidaujantiems senelių namų gyventojams buvo surengta išvyka prie ežero.

Iškylautojai buvo nuvežti prie Deltuvos ežerėlio su senelių namų autobusiuku. Gyventojai prie ežero mėgavosi saulės spinduliais, gaivinančiu ežero vandenėliu ir pučiančiu gaiviai šiltu vėjeliu. Stipresni seneliai maudėsi, kiti stebėjo ežere besimaudančius  vaikus ir jų augintinius šunis. Senelius sužavėjo vienas šuo, kuris tik įbridus į vandenį – traukia savo šeimininkus už rankos iš vandens. Taip pat stebėjo plaukiojančias antis ir žydinčias lelijas. Gyventojai dar ir bendrą kalbą surado su šalia esančios sodybos  šeimininke, kuri senelius dar ir kriaušėmis vaišino, bei lauktuvių davė parvežti ir kitiems gyventojams. Seneliai grįžo pilni įspūdžių, kuriais dalijosi su kitais gyventojais.

Skaityti daugiau...
 
Gyventojų koncertas senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 28 Gegužė 2015 11:44

Šią gražią pavasario popietę aktyvesni senelių namų gyventojai savo likimo draugams surengė koncertą. Regėjimo negalią turintis Stasiukas kartu su savo drauge Vale, neįgaliojo vežimėliu besinaudojanti Albina bei 91 – erių metų močiutė Monika surengė tikrą pasirodymą. Popietė prasidėjo nuo socialinių darbuotojų tarto sveikinimo žodžio ir linksmo eilėraščio apie pavasarį. Tada visi kartu dainavome dainas  – „Neišeik tu iš sodžiaus“, „Snaudžia malūnas prie kelio“, „Ko nutilo dainos“. Gyventoja Monika padeklamavo tris eilėraščius – iš vaikystės apie lėlę, iš jaunystės „Mes lietuvaitės“ ir iš senatvės – „Ne tau, žemele miela“. Daugiausia plojimų ir pritarimo sulaukė daina „Su gandrais ir lapais žaliais“, taip pat visi smagiai sudainavo „Daug daug dainelių“, „Ąžuolai žaliuos“. Tarybos pirmininkas Stasys, kurio šiandien yra gimtadienis, papasakojo smagią istoriją pavadinimu „Šimtapūris“, kelis anekdotus bei kartu su savo drauge Vale duetu sudainavo dainą „Ateisiu pas tave“. Gyventojai plojo, džiaugėsi koncertu, kurį vainikavo visų kartu sudainuota daina „Atskrend sakalėlis“. Smagiai pasibuvę, pajuokavę, gyventojai su dainomis išsiskirstė po kambarius.

Skaityti daugiau...
 
Miruonės sūnaus apsilankymas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 30 Balandis 2015 11:00

Po Miruonės susitikimo su sūnumi Jasiuliškių socialinės globos namuose, tarp jų užsimezgė šiltas ryšys. Šį kartą sūnus Irmantas, lydimas socialinės darbuotojos Vidos, atvyko pasveikinti savo mamą su artėjančia gražia pavasario švente – Motinos diena. Miruonė sūnui parodė, kur ji gyvena, nuvedė supažindinti su savo drauge Olga, labai džiaugėsi ir visiems gyrėsi, kad pas ją atvažiavo sūnus. Toliau bendravimas tęsėsi prie vaišių stalo. Kadangi Miruonei ir Irmantui dėl ligos sunku bendrauti, socialinės darbuotojos tarpininkavo ir padėjo tarpusavyje susikalbėti. Vėliau išėję pasivaikščioti į lauką, Miruonė atsisveikino su sūnumi ir prižadėjo dabar pas jį atvažiuoti.

Skaityti daugiau...
 
Užimtumo valandėlė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 29 Balandis 2015 00:00

Staiga atvėsus orams, mes neleidžiame subjurti ir gyventojų nuotaikoms – suorganizavome užimtumo valandėlę. Valgyklos patalpose buvo sustumdyti stalai, sukviesti stipresni gyventojai, o silpnesnės sveikatos – atvežti su neįgaliojo vežimėliu. Seneliams buvo paruošta arbata, kava, saldžios vaišės, kuriomis galėjo vaišintis visi susirinkusieji. Gyventojams buvo skirtos užduotys, viena iš jų – iš pirmos savo vardo raidės sugalvoti būdvardį, apibūdinantį jį patį. Kuriems sunkiai sekėsi – kiti gyventojai padėjo sugalvoti linksmų, smagių būdvardžių. Daug eilėraščių ir anekdotų mums papasakojo gyventojai Monika ir Stasiukas. Lietuvių liaudies dainų karalienė buvo Valė, tačiau dainų žiniomis jai nenusileido ir Onutė. Buvo daug įminta mįslių, seneliai ir patys atsiminė iš jaunystės įdomių pasakojimų, istorijų. Visi labai džiaugėsi turininga ir smagiai praleista popiete.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 29 iš 33