Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 14 svečius online
Naujienos
Senelių namuose lankėsi odontologijos studentai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 19 Kovas 2015 00:00

Gražią, saulėtą kovo 19-osios dieną senelių namuose apsilankė studentai iš VU medicinos fakulteto, odontologijos instituto. Kadangi rytoj yra pasaulinė burnos sveikatos diena, studentai atvyko gyventojams papasakoti, kaip taisyklingai reikia prižiūrėti dantis, protezus ir plokšteles. Atvažiavę svečiai visiems dalino dantų pastas, naudodamiesi dantų muliažais rodė, kokiais judesiais reikia valyti dantis, kokias priežiūros ir profilaktikos priemones reikia naudoti norint džiaugtis sveika šypsena. Tiek gyventojai, tiek darbuotojai jauniesiems odontologams turėjo klausimų, į kuriuos jie mielai atsakė. Nuo šiol senoliai sakė kruopščiau stengsis prižiūrėti savo dantis ir plokšteles.

Skaityti daugiau...
 
Kovo 8-oji senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Sekmadienis, 08 Kovas 2015 00:00

Kovo 8-oji – Tarptautinė moters diena. Kartu su šia švente sugrįžta pavasaris, skleidžiasi pirmieji žiedai, visa aplinka prisipildo šilumos ir grožio. Mūsų senelių namuose taip pat sužydėjo daug gražių gėlių. Seneliai – Vytautas, Viktoras, Stasiukas ir Jonai – sveikino močiutes ir darbuotojas, įteikdami po tulpės žiedą. Į senelių namus nešini gėlėmis ir gera nuotaika taip pat užsuko ir kandidatas į merus Juozas Varžgalys kartu su Tarybos nariu Romu Pivoru. Visos moterys buvo nustebintos ir pamalonintos parodytu dėmesiu.

Skaityti daugiau...
 
Susitikimas po 20-ties metų... PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 24 Vasaris 2015 13:28

Mūsų gyventoja Miruonė kartą užsiminė apie negalią turintį savo sūnų, kurį paskutinį kartą matė prieš 20 metų. Močiutė prisiminė, kad paskutinį kartą su juo matėsi Jasiuliškių socialinės globos namuose. Buvo pasiskambinta jų socialinei darbuotojai ir pasakius vardą ir pavardę, patvirtinta, kad Miruonės sūnus tikrai ten gyvena. Močiutei pranešus apie surastą sūnų, ji labai apsidžiaugė ir paprašė ją ten nuvežti. Buvo užsakytas autobusiukas iš Nestacionarių socialinių paslaugų centro ir gyventoja buvo nuvežta pas sūnų. Po ilgo laiko tarpo įvyko šiltas susitikimas. Mus pasitiko sūnus Irmantas kartu su socialine darbuotoja Vida. Kadangi mūsų gyventoja labai sunkiai šneka, o sūnus taip pat yra su negalia, buvo tarpininkaujama, stengiamasi padėti jiems tarpusavyje susikalbėti. Socialinė darbuotoja mus maloniai priėmė, kol Miruonė bandė atkurti prarastą ryšį su sūnumi, ji aprodė mums globos namus. Pasisvečiavę, pasivaišinę, sulaukėme pažado dabar susitikti pas mus, senelių namuose. Gyventoja grįžo laiminga ir patenkinta pavykusia kelione.

Skaityti daugiau...
 
V. Petronio apsilankymas senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 19 Vasaris 2015 12:36

Artėjant 2015 metų savivaldos rinkimams vasario 19 dieną gyventojai sulaukė svečių. Senelių namuose apsilankė kandidatas į Ukmergės savivaldybės mero postą Valdas Petronis kartu su LR seimo nariu Kaziu Grybausku ir keliais Lietuvos socialdemokratų partijos nariais, kurie dalyvauja savivaldos rinkimuose. Svečiai lankėsi pas senelius kambariuose, bendravo, klausė, kaip jie laikosi ir linkėjo geros sveikatos. Vėliau V. Petronis visiems susirinkusiems valgyklos patalpose šnekėjo, kad jų programos pagrindas yra dėmesys žmogui, jo socialinei ir asmeninei gerovei. Pagyrę, kad seneliai gražiai ir patogiai gyvena, palinkėję sveikatos ir ištvermės, svečiai atsisveikino iki kito karto.

Skaityti daugiau...
 
Žiema žiema, bėk iš kiemo! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 17 Vasaris 2015 11:40

Užgavėnės – žiemos šventė, kurios paskirtis išvyti žiemą, prisišaukti pavasarį. Tai paskutinė žiemos mėsiedo diena, per kurią daug valgoma, nes kitą dieną prasideda Gavėnia, pasninkavimas. Senelių namuose jau nuo ryto kvepia kepamais mieliniais blynais, pasiruošę gyventojai laukia, kada galės vyti žiemą iš kiemo. Kur buvę, kur nebuvę, su trenksmu pasirodė ir persirengėliai – į senelių namus sugužėjo įvairiomis kaukėmis apsirėdę žiemos gąsdintojai – velniai, raganos ir ožiai. Skambėjo akordeono garsai, linksmos dainos, visi trypė, šoko ir dainavo, vaišino gyventojus „velnio prakaitu“, ragavo skanių blynų. Žiemos varymas buvo perkeltas į lauką prie kultūros namų, kur darbuotojos su gyventoja Monika šoko ir dainavo apie laužą, varė žiemą iš kiemo.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis21222324252627282930SekantisPabaiga»

Puslapis 30 iš 33