Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 20 svečius online
Naujienos
Liaudiškos muzikos kapela "Magaryčios" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 08 Birželis 2022 08:58

Senelių namuose buvo surengtas nuotaikingas koncertas su Deltuvos liaudiškos muzikos kapela „Magaryčios“, vad. Kazimieras Piestinis. Gyventojai nuo ankstyvo ryto laukė, nerimavo ir labai džiaugėsi sulaukę gražių dainų. Koncerto metu skambėjo visiems gerai žinomos dainos – „Jazminai“, „Mūsų čia žemė“, „Nebegrįšiu laukų takeliu“ ir daug kitų. Artėjančių Joninių proga gyventojams Jonams buvo skirta daina – „Buvo naktys Šv. Jono“, ją dainavo visi kartu. Grojant valsui viena močiutė pakvietė darbuotoją pašokti, kartu smagiai sukosi valso ritmu. Pabaigoje buvo sudainuota daina, vadinama Deltuvos senelių namų himnu „Ir buvo žodžiai tie..“. Šią dainą kapela „Magaryčios“ kiekvieną kartą atlieka koncertuodami senelių namuose. Muzikantams buvo įteikta saldi dovanėlė, gyventojai džiaugėsi, plojo, o atsisveikinant dar paprašė vadovo pagroti polkutę.

Skaityti daugiau...
 
Gėlyčių gamyba PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 25 Gegužė 2022 08:57

Artėjant vasarai norisi pasikeisti puošmenas, pasigražinti savo aplinką. Kelias dienas socialinės darbuotojos kartu su gyventojomis karpė medžiagą, gamino gėlytės. Močiutės labai džiaugėsi pasipuošusios valgyklos stalus įvairiaspalvėm gėlėm.

Skaityti daugiau...
 
Parafino terapija gyventojams PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 04 Gegužė 2022 06:37

Šiandien gyventojams buvo organizuojama maloni popietė - parafino vonelė rankoms. Terapijos metu parafino skleidžiama šiluma atveria odos poras, atpalaiduoja raumenis, ramina ir atgaivina pavargusias rankas, malšina skausmą ir padidina sanarių lankstumą. Gyventojams ši procedūra ypač patinka, ji ne tik malšina skausmą, bet ir yra geras būdas pasilepinti.

Skaityti daugiau...
 
Šv. Velykos senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Antradienis, 19 Balandis 2022 06:57

Prieš pat Šv. Velykas gyventojai kartu su socialinėmis darbuotojomis rinkosi dažyti kiaušinių. Margučius dažėme įvairiais būdais – specialiais lakais, dekupažiniais dažais ir su svogūnų laiškais. Susirinkusios močiutės dalijosi prisiminimais, kaip namuose dažydavo kiaušinius ir laukdavo šios gražios šventės. Ankstų Šv. Velykų rytą stipresnės sveikatos močiutės ėjo į bažnyčią, dalyvavo Šv. Mišiose, procesijoje. Vėliau grįžusios palaimino stalą, visi sukalbėjo maldą ir sėdo prie šventinio stalo. Gyventojai kartu su darbuotojomis daužė kiaušinius, rungtyniavo, kurio stipresnis, traukė dainas ir vaišinosi skaniomis vaišėmis. Sveikiname visus su Šv. Velykomis!

Skaityti daugiau...
 
Šv. Mišios prieš Šv. Velykas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 13 Balandis 2022 10:15

Likus nedaug laiko iki Šv. Velykų senelių namuose buvo aukojamos Šv. Mišios. Tikintys gyventojai galėjo prieiti išpažinties pas parapijos kleboną Gintautą Naudžiūną. Per karantiną nevyko pamaldos, todėl šiandien dauguma senelių dalyvavo Šv. Mišiose, meldėsi ir priėmė Švč. Sakramentą. Per pamokslą klebonas kalbėjo apie kantrybę, santarvę, susitaikymą su senatve, įvairių ligų puokšte, laukiant Jėzaus Kristaus Prisikėlimo. Pasibaigus mišioms gyventojai buvo labai susikaupę ir džiaugėsi, kad galės ramiai laukti gražiausios pavasario šventės.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 9 iš 33