Pradžia Naujienos

Prisijungę

Mes turime 6 svečius online
Naujienos
Sausio 13-osios minėjimas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 12 Sausis 2024 07:37

Ačiū už drąsą, ačiū už laisvę! Senelių globos namų gyventojai ir darbuotojai dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje “Atmintis gyva, nes liudija”. Lange uždegėme vienybės, atminimo ir pergalės žvakutes, tylos minute pagerbėme žuvusius laisvės gynėjus.

Skaityti daugiau...
 
Kalėdinis karnavalas - "Atgal į mokyklą" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Ketvirtadienis, 28 Gruodis 2023 00:00

„Klasėn renkasi vaikučiai.

Pirmutinė pamoka.

O už lango vėjas pučia,

Linksi diemedžio šaka“. – P. Širvys.

Apie ką pirmiausiai pagalvojate išgirdę apie mokyklą? Gruodžio 28 dieną gyventojai ir darbuotojai rinkosi į Kalėdinę šventę – „Mokinukų karnavalą“. Darbuotojai sugrįžo „atgal į mokyklą“ -  apsirengė uniformas, susėdo į suolus ir dalyvavo pamokose. Pirma pamoka – fizinio lavinimo, per kurią buvo mankštinamas ne tik kūnas, bet ir lavinamas protas, visi pagavę kamuoliuką turėjo pasakyti, su kuo asocijuojasi tam tikras žodis, susijęs su mokykla. Pertraukos metu staigmeną padarė ir į svečius atėjo Kalėdų senelis ir iškart atsirado norinčių pasakyti jam eilėraštuką ar palinkėjimą. Per dailės pamoką mokiniai turėjo nupiešti Kalėdų senelio portretą, bet ne bet kaip, o su užrištomis akimis. Išėjo labai originalus ir linksmas paveikslas. Sunkiausia pamoka – lietuvių kalba, įminus mįslę buvo dalijami prizai, bet nei vienas neliko be dovanos. Vėliau už visus metus stropaus darbo vietoje mokslo diplomų darbuotojams buvo įteikti apdovanojimai – ženkliukai, kuriais nominuoti buvo visi – pvz.: „Metų gelbėtoja“, „Sveikatos ministrė“, „Virtuvės šefė“ ir t.t.. Paskutinė ir pati linksmiausia pamoka buvo šokio! Pradžioje tik drąsiausi ryžosi kartu su mokytoja pašokti, o paskui visi smagiai sukosi rateliu kartu su Kalėdų seneliu, atkartojo rodomus judesius. Aplankyti buvo ir kambariuose silpniau besijaučiantys senoliai, jiems įteiktos dovanos. Tiek gyventojams, tiek darbuotojams labai patiko šventė - Senųjų metų palydėtuvės "mokykloje".

 

Skaityti daugiau...
 
Šv. Mišios prieš Šv. Kalėdas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 22 Gruodis 2023 10:25

Prieš Šv. Kalėdas senelių namuose būna aukojamos Šv. Mišios. Deltuvos parapijos klebonas kun. Gintautas Naudžiūnas prieš Šv. Mišias klausėsi gyventojų išpažinčių. Per pamokslą kunigas kalbėjo, kad svarbiausia pasitikti Šv. Kalėdas švaria sąžine, pasipuošti ne tik namus, aplinką, bet ir savo vidų. Gyventojai meldėsi, priėmė Švč. Sakramentą, džiaugėsi, kad susitaikė su Dievu prieš gražiąsias šventes.

Skaityti daugiau...
 
Laukti svečiai senelių namuose PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Penktadienis, 22 Gruodis 2023 07:53

Seneliai per šventinį laikotarpį beveik kasdien yra džiuginami nuostabiais pasirodymais, dovanomis ir staigmenomis. Gruodžio 19 d. nuo ankstyvo ryto mus aplankė mažieji nykštukai iš Deltuvos pagrindinės mokyklos. Juos atlydėjo ikimokyklinio ugdymo pedagogė Ona Gansiniauskienė ir muzikos mokytojas Virginijus Sereika. Mažieji svečiai deklamavo eilėraščius, dainavo daineles. Gyventojams labai patiko jų pasirodymas, todėl jie šypsojosi, plojo ir palaikė vaikučius, kai kurie net susigraudino. Deltuvos pagrindinės mokyklos bendruomenė padovanojo nuostabų žibintą, vaikučiai savo rankomis gamintus kalėdinius žaisliukus, o jų tėveliai perdavė nuo savęs saldžią dovanėlę.

Skaityti daugiau...
 
Ačiū "Senuliukų" savanoriams PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Irma Vaitaitienė   
Trečiadienis, 20 Gruodis 2023 12:33

Senelių namų gyventojai labai nori padėkoti visiems ""Senuliukų"" platformoje veikiantiems savanoriams,  kurie skyrė tiek laiko, dėmesio perkant, galvojant, pakuojant dovanas! Seneliai jau džiaugiasi Jūsų šilumos pilnomis dovanomis. Didelis ačiū Jūratės ir Deivido šeimynai, kuri apsilankė ir įteikė dovanas asmeniškai, gyventojai tikrai yra nustebę, net pasimetę, kaip čia nepažįstami žmonės taip gerai žinojo, ką dovanoti!  Ačiū už Jūsų gerumą ir gražių visiems švenčių!

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 2 iš 33